Blødende chokoladekage eller Chokolade fondant.
Dette er en super lækker lille dessert, der egner sig aldeles godt til at fryse ned og tilberede på 15 minutter direkte fra fryseren lige inden servering.

Der er kort og godt tale om en chokoladekage, oftes i en muffinform, der er undertilberedt således midten stadig er flydende. Dette betyder at kagen “bløder” når man bryder skorpen med en ske.
Der findes også versioner med et stykke shokolade eller nougat i midten for en mere markant effekt. Jeg foretrækker dog den helt klassiske udgave med flydende midte af kagedej.

Dejen bliver netop lavet med en del sukker, chokolade, smør og æg. Dette smager ikke af rå dej. Det er faktisk nærmere en chokoladesovs.

Print Opskrift
Blødende chokoladekage
Denne opskrift giver ca. 16-20 stk i alm. muffinsforme, men kan nemt halveres! ? ☝Jeg bruger ofte de større aluminium forme. Her er der kun til 12 stk. Tilbehør: Is og frisk frugt.
Region Fransk
Forberedelses tid 45 Min.
Tilberedningstid 15 Min.
Ventetid 3 Timer (minimum)
Antal personer
Styk.
Ingredienser
Region Fransk
Forberedelses tid 45 Min.
Tilberedningstid 15 Min.
Ventetid 3 Timer (minimum)
Antal personer
Styk.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Start med at smelte smør og hakket chokolade over et vandbad.
  2. Pisk herefter æg, æggeblommer og sukker sammen til en lys skummende masse.
  3. Fold herefter forsigtigt den let afkølede chokolade/smør i æggemassen.
  4. Sigt kakao og mel i massen og vend det forsigtigt rundt. Tag eventuelt lidt af gangen. Det er her vigtigt at man ikke gør det for voldsomt, da man så slår luften ud af æggemassen og det falder sammen.
  5. Fyld formene 2/3 op og stil dem i fryseren i min. 3 timer.
  6. Når de skal serveres, tændes ovnen på 200 grader og de bages i 10-15 min alt efter størrelse.
  7. Tag dem FORSIGTIGT ud af formene og server omgående med is og frisk frugt. Velbekomme!
Recipe Notes

☝️Frys gerne kagerne i længere tid, så de er helt gennemfrosne. Det gør bagetiden nemmere at forudse. Aluformene plejer at få ca. 15 min. og så er de stadig ret flydende i midten.

?Lav altid lidt for mange af disse kager! Man kan med fordel bage en enkelt kage af gangen - til man har kalibreret bagetiden.
Regn med det tager 2-3 forsøg inden du har fundet den perfekte tid. Det kan variere en del efter størrelse på kagerne og hvor god du selv er til at stille ovnen helt ens, hver gang.

Del denne opskrift