Blødende chokoladekage
Denne opskrift giver ca. 16-20 stk i alm. muffinsforme, men kan nemt halveres! ? ☝Jeg bruger ofte de større aluminium forme. Her er der kun til 12 stk. Tilbehør: Is og frisk frugt.
Blødende chokoladekage
Denne opskrift giver ca. 16-20 stk i alm. muffinsforme, men kan nemt halveres! ? ☝Jeg bruger ofte de større aluminium forme. Her er der kun til 12 stk. Tilbehør: Is og frisk frugt.
Antal personer Forberedelses tid
16-20Styk. 45Min.
Tilberedningstid Ventetid
15Min. 3Timer (minimum)
Antal personer Forberedelses tid
16-20Styk. 45Min.
Tilberedningstid Ventetid
15Min. 3Timer (minimum)
Ingredienser
Instruktioner
  1. Start med at smelte smør og hakket chokolade over et vandbad.
  2. Pisk herefter æg, æggeblommer og sukker sammen til en lys skummende masse.
  3. Fold herefter forsigtigt den let afkølede chokolade/smør i æggemassen.
  4. Sigt kakao og mel i massen og vend det forsigtigt rundt. Tag eventuelt lidt af gangen. Det er her vigtigt at man ikke gør det for voldsomt, da man så slår luften ud af æggemassen og det falder sammen.
  5. Fyld formene 2/3 op og stil dem i fryseren i min. 3 timer.
  6. Når de skal serveres, tændes ovnen på 200 grader og de bages i 10-15 min alt efter størrelse.
  7. Tag dem FORSIGTIGT ud af formene og server omgående med is og frisk frugt. Velbekomme!
Recipe Notes

☝️Frys gerne kagerne i længere tid, så de er helt gennemfrosne. Det gør bagetiden nemmere at forudse. Aluformene plejer at få ca. 15 min. og så er de stadig ret flydende i midten.

?Lav altid lidt for mange af disse kager! Man kan med fordel bage en enkelt kage af gangen – til man har kalibreret bagetiden.
Regn med det tager 2-3 forsøg inden du har fundet den perfekte tid. Det kan variere en del efter størrelse på kagerne og hvor god du selv er til at stille ovnen helt ens, hver gang.