Print Opskrift
Lakseroulade
Lille forret der smager overraskende godt. Frisk, let og præsenterer sig smukt med salat og en smule tilbehør
Instruktioner
Forvarm ovn til 200 grader.
Blænt pinat, æggeblommer og fløde med en fodprocessor
-
Vend forsigtigt spinatmassen og æggehviderne sammen til der ikke er flere hvide klumper. Undgå dog at slå luften ud af massen.
I en bageplade med bagepapir fordeles massen til en stor pandekage. Fordel den i så jævnt et lag som overhovedet muligt. Pandekagen vil ikke flyde ud under bagningen.
Bag i 15-20 minutter til pandekagen er fast på midten og let gylden yderst i kanten.
I mellemtiden. Bland friskost, citron, salt&peber, samt dild efter smag. Husk at både spinatpandekagen og laksen formilder smagen lidt. Både citron og dild må derfor gerne være tydelig tilstede.
Den færdigbagte spinatpandekage tages ud af ovnen og køles ned. Skift gerne bagepapiret og vend den et par gange, da der er en tendens til der ophober sig fugt/kondens på pandekagen overflade.
Fordel flødeosten jævnt på pandekagen. Gerne helt til kanten, men lad den ene langside have et lidt tyndere lag som skal lime rullen sammen til sidst.
Fordel skiveskåret røget laks i et lag over det meste af pandekagen. Lad en stribe på langsiden være fri. Så kan rullen holde sig selv sammen.
Start fra den ene side og vær omhyggelig med at rulle den stramt sammen til at starte med. Brug gerne en sushimåtte til at trykke hele rullen sammen og holde den godt kompakt igennem hele processen.
Nu kan lakserullen lægges på køl, så flødeosten kan sætte sig. Coca. 1 time.
Hvis man er utålmodig kan den dog godt serveres med det samme.
Server gerne med lidt flutes, salat, æg, rejer, tomat, asparges, kaviar, en klat mayonnaise og måske en citronbåd
Recipe Notes
Lille forret der smager overraskende godt. Frisk, let og præsenterer sig smukt med salat og en smule tilbehør