Ceasar dressing
Det er en meget omstridt historie om hvor denne dressing kommer fra. Fælles er dog at der på den ene eller anden måde indgår æg, olie, ost, en syre og noget der giver en let fiske-agtig smag.
Jeg har valgt at lave dressingen både med worchestershire sause og ansjos/sildefillet.
…men i bund og grund er denne dressing bare en krydret mayonnaise
Ingredienser
1 fed hvidløg
2 past. æggeblommer
2 dl olivenolie
2 “appetit sildefiletter” eller ansjoser … alt efter smag og behag
1 tsk. sennep
½ -1 spsk. Worchestershire sauce efter smag.
1 dl granulleret parmesan
saften af ½ citron
salt og peber
Instruktion
- Tilsæt alle ting undtagen olie og blendt grundigt. Vær forsigtig med worchestershire saucen, den må ikke dominere for meget.
- Tilsæt herefter olien langsomt i en tynd stråle.
- Stop undervejs og smag på dressingen. Det kan være der skal bruges mere eller mindre olie… alt efter hvilken olie der benyttes og personlig smag.
Noter
Mere olie: Giver en mayonnaise lignende dressing, mere sej og tyk i konsistensen.
Mindre olie: Giver en mere flydende dressing med kraftigere smag.