Forberedelses tid | 15 Minutter |
Tilberedningstid | 30 Minutter |
Antal personer |
Personer
|
Ingredienser
Bunden
- 200 g Sukker Gerne rørsukker
- 200 g Hele mandler Evt. Erstattes med mandelmel
- 3 Store æg
Toppen (Lav eventuelt dobbelt portion)
- 1 1/2 dl Piskefløde
- 1 Spsk Flormelis
- 1 Stk Vaniljestang eller 1-2 tsk vaniljesukker
- 1 1/2 dl Cremefraich
- Friske bær Jordbær, hinbær, brombær ...osv.
Ingredienser
Bunden
Toppen (Lav eventuelt dobbelt portion)
|
Instruktioner
Bunden
- Hak mandlerne meget fint. En minihakker eller foodprocessor vil gøre det meget nemmere. Færdigkøbt mandelmel kan også anvendes, hvis man er lidt doven.
- Pisk æg og sukker til en hvid skum, hvor sukkeret er helt opløst.
- De piskede æg og mandlerne vendes forsigtigt sammen. Brug en dejskraber til at folde det hele sammen til en ensartet masse. Der skal helst ikke være tørre samlinger af mandelmel eller hvide klumper i bunden. (Tilsæt mandlerne lidt af gangen).
- Massen hældes i en smurt springform eller høj tærteform, med bagepapir i bunden. Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 30-35 minutter. Lad kagen afkøle i formen på en rist.
Cremen
- Pisk fløden til flødeskum.
- Pisk cremefraiche med sukker og vanilie til det hele er opløst.
- Vend forsigtigt cremefraiche og flødeskummen til en ensarted creme. Hæld cremen ud over den afkølede bund. Lad kagen hvile et køligt sted så cremen kan sætte sig lidt. Den kan være lidt for flydende at servere med det samme.
- Fordel de friske bær på kagen i et enkelt lag og server med det samme. Pynt evt. også revet chokolade eller måske med et par små spæde mynthe eller citronmelisse blade.
Del denne opskrift